Utomordentlig e-postlista hjälper människor att återhämta sig från ätstörningar

Diskussionsgruppen THEBIGBOOK vinner L-Softs årliga tävling – LISTSERV® Choice Awards – The MailysStockholm, 21 mars, 2013 – THEBIGBOOK, vinnaren av årets upplaga av LISTSERV Choice Awards, är en e-postbaserad studiecirkel som drivs av The Recovery Group, en organisation som tillhandahåller flera nätgemenskaper som inspirerar, stöttar och vägleder människor med ätstörningar. Till hjälp använder de sig av den Stora Boken, Anonyma Alkoholisters grundtext. Varje månad studeras ett nytt kapitel och följs av dagliga diskussionsuppgifter.

L-Softs jury uppmärksammade THEBIGBOOK för dess interaktivitet och engagemang med en stegvis studiemodell för åtgärder, mål och återhämtning. E-postlistan har olika funktionärer och samordnare. Varje år påbörjas en ny studie av den Stora Boken. Listmedlemmar delar med sig sina erfarenheter, samt ger kraft och mod till de andra på e-postlistan i hopp om att nå full återhämtning.

– Det är roligt att se peersupport- och självhjälpsgrupper som fungerar så bra som e-postlistan THEBIGBOOK. Att kunna få stöd och styrka via en studiegrupp med personer i liknande situationer är nog det bästa stödet en kan få, säger Eric Thomas, L-Softs grundare och VD som uppfann e-postlisthanteraren LISTSERV redan 1986.

– Många tror att den Stora Boken är enbart för alkoholmissbrukare, men beroendet har inga gränser. Mat kan vara en drog till den som har ätstörningar, säger Linda S., samordnare för e-postlistan. Varje avsnitt har en ledare och svaren till de dagliga uppgifterna finns lagrade i vårt webbarkiv. Där kan de läsas i många år framöver av dem som kämpar med ätstörningar runt hela världen, fortsätter Linda.

L-Softs LISTSERV Choice Awards – The Mailys – lyfter fram årligen e-postlistor som medför positiva resultat för sina listmedlemmar och organisationer. Dessa e-postlistor visar en stor entusiasm och utomordentlig tillämpning av e-postlistteknologi. Av alla nominerade e-postlistor i årets tävling röstade entusiaster fram fem finalister och bland dessa finalister valde L-Softs jury och Eric Thomas vinnaren. De övriga finalisterna är:

  • Gunroom: en e-postgrupp som diskuterar Patrick O'Brians litterära verk och deras värld
  • Recovery Meditations: en daglig e-postutskickslista som delar erfarenheter, ger kraft, mod och hopp för människor som har drabbats av ätstörningar
  • World Wide Words: Michael Quinions veckobrev om det engelska språket
  • Working the Steps: En stödgrupp för de som deltar i Anonyma Överätares tolvstegsprogram

Läs gärna mer om LISTSERV Choice Awards – The Mailys – på L-Softs hemsida:
http://www.lsoft.com/news/choiceawards.asp

Mer om L-Soft

E-postlistteknologiföretaget L-Soft grundades 1994 och specialiserar sig inom program och tjänster för nyhetsbrev, diskussionslistor samt e-postmarknadsföring med samtycke. L-Softs flaggskeppsprodukt, e-postlisthanteraren LISTSERV®, utvecklad av Eric Thomas, har använts sedan 1986. Idag finns LISTSERV e-postlistor och miljontals prenumeranter världen över. L-Soft har kontor i både Europa och USA. Huvudkontoret ligger i Stockholm.

För mer information, vänligen kontakta:

L-Soft Sweden AB
Outi Tuomaala
+46-8-50709911
https://www.lsoft.com/contact/econtact.asp?id=pressinfo


LISTSERV is a registered trademark licensed to L-Soft international, Inc.

See Guidelines for Proper Usage of the LISTSERV Trademark for more details.

All other trademarks, both marked and unmarked, are the property of their respective owners.


Menu