LISTSERV® räddar och förändrar liv

L-Softs årliga utmärkelse av "LISTSERV Choice Awards – The Mailys" går till två e-postlistor som hjälper personer med cancer och hemlösa hundarStockholm, 28 februari, 2012 – Att distribuera livsviktig information till tusentals människor är vardag för de två vinnande bidragen i L-Softs internationella tävling för e-postlistor. L-Soft uppmärksammar en e-postlista kring njurcancer, KIDNEY-ONC (Kidney Cancer Online Support Group) och BELG-L, ett diskussionsforum för ägare av belgiska vallhundar.

– När jag skapade LISTSERV hade jag ingen tanke alls på hur den senare skulle komma att rädda och förändra människors liv. KIDNEY-ONC och BELG-L exemplifierar detta, vilket berör mig mest, säger Eric Thomas som är L-Softs VD, grundare och uppfinnaren av LISTSERV.

LISTSERV, världens första program för samtyckesbaserad e-postlisthantering, firar 25 år. I samband med detta utses två vinnande bidrag av L-Soft i år.

– Det händer att vi räddar liv, säger e-postlistans ägare Robin K. Martinez från KIDNEY-ONC.

Martinez ger följande exempel om ett par som uppmuntrades av e-postlistan KIDNEY-ONC:

– Den lokala läkaren hade sagt att det fanns ingenting att behandla medan den andra experten såg definitivt metastaserande njurcancer och erbjöd behandlingar som svarade omgående och reducerade symptomen flera gånger om under årens lopp, berättar Martinez.

Martinez tillägger även att patientens partner var mycket aktiv på e-postlistan med vägledning och uppmuntring till andra listmedlemmar. Dessa råd hjälpte bland annat en far till tre barn att överleva.

E-postlistan BELG-L är också en livräddare, men av belgiska vallhundar.

– Vi räddar, hittar och identifierar belgiska vallhundar som kan vara i hundförvaringar, förklarar e-postlistans ägaren Libbye Miller.

Miller beskriver också att många frivilliga på e-postlistan organiserar en transportkedja och på så sätt kan hundar transporteras utan kostnader till räddningsorganisationer. BELG-L räddar inte bara hundar utan stödjer också hundägarna och alla deras e-postlistmedlemmar.

– Mest rörande är att få läsa alla e-postmeddelanden från listans medlemmar som oavsett sin oro eller trauma i vardagslivet ser fram emot den dagliga e-postkorrespondensen, berättar Miller.

– Diskussionsämnen inom e-postlistans medlemsgrupp är hälsa, temperament, utbildning och det dagliga äventyret om att leva med dessa intelligenta och aktiva vallhundar. Det finns till och med medicinska tjänstehundar, hundterapi, skyddsports, söknings- och räddningshundar och de som deltar i brottsbekämpning. Många av våra hundar har flera jobb men framför allt är våra älskade husdjur. Detta leder till livliga och mångsidiga diskussioner, säger Miller.

Trots nyare sociala medier är e-postlistor och forum som BELG-L och KIDNEY-ONC fortfarande starka kommunikationskanaler. Martinez förklarar varför:

– Med LISTSERV lagras alla meddelanden och är på så sätt sökbara i vårt webbarkiv med ämne, tidpunkt och avsändare med mera. Exempelvis om jag vill söka en specifik diskussionstråd från ett tidigare KIDNEY-ONC e-postutskick, kan jag hitta e-postmeddelandet även om det var en bra bit bakåt i tiden. Chattbaserade sociala medier är kortlivade och sökkriterier i olika konversationer är inte lika lättillgängliga. E-post erbjuder också samma omedelbarhet som sociala medier så för mig är det här det bästa av två världar, konstaterar Martinez.

Fakta om e-postlistvinnarna:

KIDNEY-ONC skapades 1997 och är en av över hundra LISTSERV e-postlistor hos organisationen Association of Cancer Online Resources (ACOR). KIDNEY-ONC har över två tusen e-postlistmedlemmar världen över. De är patienter med njurcancer och deras anhöriga, forskare och vårdgivare, bland ledande njurcancerexperter.

BELG-L startade 1995 och har idag cirka 1400 e-postlistmedlemmar från sexton länder och fortsätter att växa sig allt större. E-postlistan fungerar som ett informationsnätverk och gemenskap för ägare av belgiska vallhundar. Listmedlemmar och deras belgare deltar i en hel del aktiviteter såsom vallning, spårning, rörelse, lydnad, hundutställningar med mera.

Läs hela fallstudier på engelska här:

http://www.lsoft.com/customers/kidney-onc.asp

http://www.lsoft.com/customers/belg-l.asp

Mer om L-Soft

L-Soft grundades 1994 och specialiserar sig inom program och tjänster för nyhetsbrev, diskussionslistor samt e-postmarknadsföring med samtycke. L-Softs flaggskeppsprodukt är e-postlisthanteraren LISTSERV® som firade 25-årsjubileum år 2011. L-Soft har kontor i både Europa och USA men huvudkontoret är baserat i Sverige.

För mer information, vänligen kontakta:

L-Soft Sweden AB
Outi Tuomaala
+46-8-50709911
https://www.lsoft.com/contact/econtact.asp?id=pressinfo


LISTSERV is a registered trademark licensed to L-Soft international, Inc.

See Guidelines for Proper Usage of the LISTSERV Trademark for more details.

All other trademarks, both marked and unmarked, are the property of their respective owners.


Menu