Smart e-postlista hjälper forskningsadministratörer på jobbet

En diskussionslista i forskningsadministration får L-Softs årliga utmärkelse för e-postlistorStockholm, 23 februari, 2011 – Mer än tre tusen människor som jobbar med forskningsadministration samlas på en e-postlista varje dag för att diskutera jobbrelaterade frågor. RESADM-L (Research Administration Discussion List) är ett lysande exempel på hur e-postlistor kan användas för att underlätta kommunikation och samarbete inom en yrkesinriktning över organisationsgränser. Om du frågar någon forskningsadministratör så är det inte helt lätt att få anslag till forskning. Administrativa regler och procedurer kan vara stressande, åtminstone i USA. En e-postlista kan fungera som en effektiv kommunikationskanal och underlätta det dagliga arbetet. Listmedlemmarna på RESADM-L får reda på värdefull information snabbt och håller sig ständigt uppdaterade inom området. Idag meddelar L-Soft att RESADM-L vinner LISTSERV Choice Awards, the Mailys, utmärkelsen som är ämnat till att uppmuntra och lyfta fram enastående e-postlistor.

– E-postlistan, som har funnits sedan 1993, har blivit en stor tillgång och välkänd referens inom denna yrkeskår i USA, säger Eric Thomas, L-Softs grundare och VD, som uppfann LISTSERV, den ursprungliga e-postlisthanteraren 1986. Tack vare e-postlistan delar dess medlemmar tips och kunskap samt får tillgång till ett stort sökbart listarkiv på webben. Allt detta bidrar till unikt erfarenhetsutbyte, och RESADM-L valdes till den stora vinnaren i 2010 LISTSERV Choice Awards, the Mailys, tillägger Thomas.

Listägaren Mike Varney på Health Research, Inc., ett ideellt företag baserat i New York, har mottagit L-Softs årliga utmärkelse som har tilldelats RESADM-L. Varney administrerar e-postlistan som en del av sitt arbete och berättar att RESADM-L hjälper tusentals yrkesverksamma kollegor från universitet, sjukhus, myndigheter och ideella forskningslaboratorier.

– Vi är alla stolta över att få vara ett exempel på hur e-postlistor kan användas för att kunna kommunicera mellan kollegor i branschen, säger Varney. Forskningsadministrationsyrket som helhet har en stor nytta av att använda en resurs som RESADM-L för att diskutera ämnen och bearbeta frågor som anslagsfinansiering, projektbudgetering, utbildningsmöjligheter, teknik och även dela lite humor då och då. Medlemmarna diskuterar ansökningswebbplatser, teknisk support och olika lösningar effektivt. Det minskar också stressen, tillägger Varney.

Prenumeranter beskriver entusiastiskt fördelarna:

– I början av min karriär hjälpte RESADM-L till att utbilda mig på många sätt. När jag började studera inför min certifiering lärde jag mig från e-postlistan vad som förväntades av mig och vad jag skulle studera på, säger Fran Stephens, certifierad forskningsadministratör vid Oklahoma universitet. Denna e-postlista är ett ovärderligt verktyg. När jag är på konferenser och pratar med nya inom branschen frågar jag ifall de har hört talas om denna LISTSERV e-postlista som ger tillgång till information som de inte har. Många har tackat mig senare för tipset till en fantastisk resurs, tillägger Stephens.

L-Softs årliga tävling lyfter fram de mest innovativa och effektiva e-postlistorna. De är e-postlistor som medför positiva resultat för sina organisationer och listmedlemmar samt visar en utomordentlig tillämpning av e-postlistteknologi. I årets tävling röstade e-postlistentusiaster fram tre finalister och bland dessa finalister valde L-Softs jury vinnaren. De två finalister utöver RESADM-L i årets tävling är en diskussionslista om njurcancer, KIDNEY-ONC, på ACOR (Association of Cancer Online Resources) och en diskussionslista om övergångsåldern, MENOPAUS.

Läs mer om RESADM-L:
http://www.lsoft.com/news/choicewinners.asp

Nomineringarna är öppna nu för 2011 LISTSERV Choice Awards.

För mer information vänligen besök:
http://www.lsoft.com/news/choiceawards.asp

Mer om L-Soft

E-postlistteknologiföretaget L-Soft grundades 1994 och specialiserar sig inom program och tjänster för nyhetsbrev, diskussionslistor samt e-postmarknadsföring med samtycke. L-Softs flaggskeppsprodukt, e-postlisthanteraren LISTSERV®, utvecklad av Eric Thomas, har använts sedan 1986. Idag finns LISTSERV e-postlistor och miljontals prenumeranter världen över. År 2011 markerar 25-årsjubileet för L-Softs huvudprodukt LISTSERV. L-Soft har kontor i både Europa och USA. Huvudkontoret ligger i Sverige.

För mer information, vänligen kontakta:

L-Soft Sweden AB
Outi Tuomaala
+46-8-50709911
https://www.lsoft.com/contact/econtact.asp?id=pressinfo


LISTSERV is a registered trademark licensed to L-Soft international, Inc.

See Guidelines for Proper Usage of the LISTSERV Trademark for more details.

All other trademarks, both marked and unmarked, are the property of their respective owners.


Menu