Hopp, stöd och gemenskap via e-post

ICORS, en nätbaserad ideell organisation som hjälper människor med familje- och hälsofrågor får L-Softs utmärkelse för e-postlistor: LISTSERV Choice Awards 2009Stockholm, 8 december, 2009 – Mer än 90 000 människor världen över som är utsatta för sjukdomar, funktionshinder, familjefrågor och andra utmaningar får budskapet – bokstavligen – att de inte är ensamma. Det tack vare LISTSERV® e-postlistor som drivs av en nätbaserad ideell organisation ICORS (The Information Center för Online Resources and Services, Inc). För att hedra ICORS livsförbättrande användning av e-postlistor för människor i nöd tilldelar L-Soft, exklusiv utvecklare av LISTSERV® programvaran för e-postlistor, ICORS den årliga utmärkelsen LISTSERV Choice Awards.

– ICORS är en ny typ av välgörenhetsorganisation som inte bara använder utan arbetar enbart på Internet, säger Jasper van Beusekom, ICORS grundare och direktör. Vår framgång visar att användning av e-postlistor för stöd och information är effektivt för ett stort antal människor som inte kan finna ett likadant stöd på något annat sätt. Personer med sällsynta sjukdomar, som en på miljonen har, försöker desperat hitta någon som ens har hört talas om sjukdomen, tillägger van Beusekom.

Nätorganisationen ICORS sammanför över 272 e-postlistor med cirka 93 000 prenumeranter i 147 länder. Människorna i ICORS e-postnätverk finns i alla kontinenter utom i Antarktis. De hittar ICORS när de söker stöd och information om de särskilda utmaningarna i sin vardag såsom att leva med autism, genomgå klimakteriet, överleva barnmisshandel och hantera föräldraskap av särbegåvade barn. Individer som har erfarenhet av dessa utmaningar agerar ofta som listägare. De betjänar sina e-postlistor genom att underlätta flödet av känslig information och skapar en trygg online-miljö. Prenumeranter kan skicka frågor och funderingar direkt till e-postlistan och snabbt få stöd och svar från hela världen. De delar erfarenheter från sina liv med varandra och bygger ett kunskapsnätverk kring ett specifikt ämne.

– ICORS e-postlistor stödjer och möjliggör kunskapsutbyte för människor som känner sig ensamma och saknar information om sina familje- och hälsofrågor, säger Eric Thomas, L-Softs grundare och VD, som uppfann LISTSERV, den ursprungliga e-postlisthanteraren 1986. Att hitta andra som "fattar det" eftersom de befinner sig i en likadan känslig situation är många gånger en enorm lättnad som inte skulle ha varit möjligt utan Internet. ICORS får utmärkelsen för att de skapar trygghet, gemenskap och kunskapsnätverk via LISTSERV e-postlistor och hjälper människor med problem som de annars skulle ha mött ensamma, tillägger Thomas.

– För mig som förälder till ett barn med betydande funktionshinder har ICORS varit en livräddare. Och de äldre vuxna med högfungerande autism har prenumererat på diskussionslistor och fått uppleva gemenskapen. De berättade till ICORS "Jag visste inte att någon annan var som jag". Men min dotter har vuxit upp med vetskapen att det finns många människor som henne. Hon har vuxit upp på ett helt annat sätt, tack vare LISTSERV, berättar Karen Reznek, en ICORS medgrundare och direktör. Hon är också listägare och sköter e-postlistan om Aspergers syndrom.

– LISTSERV programvara ger oss flexibilitet att utföra vad vi behöver, och stödet från L-Softs kunniga och mycket hjälpsam personal – anställda som tydligen aldrig sover – har varit ovärderligt. L-Soft har överträffat våra förväntningar med driftssäkerhet av e-postlistor. LISTSERV e-postlisthanteraren skapar en säkrare miljö än de andra e-postprogramvarorna, säger Reznek. Van Beusekom och Reznek, tillsammans med Cynthia Teeters och Tom Rawson, är ICORS grundare som arbetar tillsammans för att leda och stödja de övriga listägarna.

L-Softs årliga tävling lyfter fram de mest innovativa och effektiva e-postlistorna. De är e-postlistor som medför positiva resultat för sina organisationer och listmedlemmar samt visar en utomordentlig tillämpning av e-postlistteknologi. I årets tävling röstade e-postlistentusiaster fram tre finalister och bland dessa finalister valde L-Softs jury vinnaren. De två finalister utöver ICORS i årets tävling är en brittisk e-tidning om engelska språket, World Wide Words, och ett diskussionsforum om Waldenströms makroglobulinemia, IWMF-TALK.

Mer om ICORS, människorna och e-postlistorna:
http://www.lsoft.com/news/choicewinners.asp

För mer information om LISTSERV Choice Awards:
http://www.lsoft.com/news/choiceawards.asp

Mer om L-Soft

E-postlistteknologiföretaget L-Soft grundades 1994 och specialiserar sig inom program och tjänster för nyhetsbrev, diskussionslistor samt e-postmarknadsföring med samtycke. L-Softs flaggskeppsprodukt, e-postlisthanteraren LISTSERV®, utvecklad av Eric Thomas, har använts sedan 1986. Idag finns LISTSERV e-postlistor och miljontals prenumeranter världen över. År 2009 markerar 15-årsjubileet för L-Soft som har kontor i både Europa och USA. Huvudkontoret ligger i Sverige. Veckans Affärer rankade IT-bolaget L-Soft på listan som "De tio bästa bolagen med färre än 200 anställda" i en jämställdhetsundersökning. Det resulterade i att L-Soft tilldelades VAs utmärkelse "Sveriges bästa arbetsplatser" 2009.

För mer information, vänligen kontakta:

L-Soft Sweden AB
Outi Tuomaala
+46-8-50709911
https://www.lsoft.com/contact/econtact.asp?id=pressinfo


LISTSERV is a registered trademark licensed to L-Soft international, Inc.

See Guidelines for Proper Usage of the LISTSERV Trademark for more details.

All other trademarks, both marked and unmarked, are the property of their respective owners.


Menu