L-Soft släpper LISTSERV® 15.5 med stöd för RSS och LDAP

Klassikern har fått ett alldeles nytt webbgränssnitt



Stockholm, 27 november 2007 – LISTSERV®, det klassiska programmet för hantering av e-postlistor som banat väg för e-postlistkommunikation sedan 1986 finns tillgängligt i en ny version idag. Med LISTSERV 15.5 blir kommunikationen effektivare för både avsändare och mottagare.

Användandet av RSS är mycket vanligt för bloggar och nyhetswebbplatser, men en gedigen implementation för e-postlistor är mer sällsynt. Innehållet på opt-in e-postlistor såsom nyhetsbrev, inlägg på diskussionslistor och andra e-postutskick kan numera också publiceras via RSS-flöden. Det ger en ny kanal för prenumeranter att läsa e-postlistmeddelanden direkt i en RSS-läsare, via e-postkonton eller på webben. En av nyheterna i LISTSERV 15.5 är RSS-utdrag.

– RSS-utdragen väcker intresse och ger läsaren en snabb överblick över de senaste uppdateringarna på e-postlistor av intresse, säger Eric Thomas, VD och grundare av L-Soft. LISTSERV genererar RSS-utdrag automatiskt från e-postmeddelanden eller alternativt kan avsändaren skriva ett eget utdrag direkt i LISTSERVs webbgränssnitt.

Ytterligare en av nyheterna i LISTSERV 15.5 är stödet för LDAP. Det glädjer kunder som använder katalogtjänser och vill göra dynamiska databasförfrågningar.

– Tack vare support för LDAP, blir gemensam inloggning möjligt, vilket effektiviserar och förenklar hantering av data och e-postlistor för bättre medlems- och kundkommunikation, säger Eric Thomas.

LISTSERV 15.5 erbjuder även de som har många prenumeranter med e-postkonton hos AOL, America Online, att få hjälp att hantera Feedback-Loops enligt AOLs whitelistbestämmelser. Detta hjälper listägare att bevara whiteliststatus och reducera klagomål om skräppost från AOL.

Mer information om de nya funktionerna finns här:
http://www.lsoft.com/products/listserv_155.asp

För att se en kort presentation av LISTSERV och dess webbgränsnitt, se:
http://www.lsoft.com/products/listserv_flash_demo.asp

Mer om L-Soft

L-Soft specialiserar sig på mjukvara och outsourcingtjänster för hantering av e-postlistor och e-postmarknadsföring. L-Softs flaggskeppsprodukt LISTSERV används sedan 1986 för nyhetsbrev, diskussionsgrupper samt individanpassade e-postutskick. Med LISTSERV Maestro, L-Softs mjukvara för e-postkampanjer och responsmätning, kan kampanjer enkelt mätas, analyseras och förbättras. L-Softs produkter kännetecknas av marknadens bästa prestanda, pålitlighet och skalbarhet. Med mer än 110 miljoner prenumeranter världen över hittar vi kunder såsom TV4, Moderaterna, Nacka Kommun, Uppsala universitet, Ledarna och Naturhistoriska Riksmuseet. L-Soft har kontor både i Europa och USA. Huvudkontoret ligger i Stockholm.

För mer information, vänligen kontakta:

L-Soft Sweden AB
Outi Tuomaala
+46-8-50709911
https://www.lsoft.com/contact/econtact.asp?id=pressinfo






LISTSERV is a registered trademark licensed to L-Soft international, Inc.

See Guidelines for Proper Usage of the LISTSERV Trademark for more details.

All other trademarks, both marked and unmarked, are the property of their respective owners.


Menu