L-Soft lanserar LISTSERV och LISTSERV Maestro med stöd för DomainKeys

DomainKeys-signering i LISTSERV 14.5 och LISTSERV Maestro 2.1 förbättrar leveransbarheten av nyhetsbrev, diskussionslistor och marknadsföringskampanjer via e-postStockholm, 2 mars 2006 – Idag lanserar L-Soft, den ledande leverantören av mjukvara för e-postlistor, uppgraderade versioner av produkterna LISTSERV och LISTSERV Maestro. LISTSERV används för att hantera nyhetsbrev, diskussionslistor och andra former av e-postlistor. LISTSERV Maestro är en produkt som är specialiserad för att hantera, mäta och analysera utfallet av marknadsföringskampanjer via e-post. Båda produkterna bygger på principen om samtycke från mottagaren, så kallad opt-in.

Spam orsakar stora problem för såväl mottagare som seriösa avsändare av kommersiella e-postmeddelanden. Internetleverantörer fokuserar därför mycket tid på spam-filtrering och allt fler väljer att implementera autentiseringsmetoder. Dessa metoder används primärt för att säkerställa att avsändaren verkligen är den som hon utger sig för att vara. Detta betyder att alla företag och organisationer som kommunicerar via e-post bör följa dessa metoder för att kunna bevisa sin äkthet när de skickar sina nyhetsbrev eller marknadsföringskampanjer. För de avsändare som inte följer dessa nya metoder – och därför inte kan verifiera sin identitet – ökar risken att viktiga meddelanden inte når fram till mottagaren utan fastnar i spam-filter. I och med lanseringen av de nya versionerna av LISTSERV och LISTSERV Maestro erbjuder L-Soft sina kunder stöd för autentiseringsmetoder.

I LISTSERV 14.5 introduceras en webbaserad funktion, "Deliverability Assessment", som hjälper avsändaren och ger konkreta förslag på hur leveransen kan optimeras. Funktionen omfattar de tre viktigaste autentiseringsmetoderna – DomainKeys, SPF och SenderID – som används av marknadens internetaktörer men inkluderar även andra DNS-tester. Stödet för exempelvis Domainkeys i LISTSERV innebär att meddelanden som skickas kan signeras automatiskt och därmed autentiseras hos de mottagare som stöder DomainKeys.

En annan nyhet i den nya versionen av LISTSERV är stödet för unixODBC som möjliggör användning av databasen MySQL.

LISTSERV Maestro 2.1 stöder DomainKeys-signering och erbjuder användare att anpassa det webbaserade gränssnittet, som prenumeranter använder, till företagets grafiska profil och kundernas behov. En annan nyhet är att programmet nu erbjuder ett översättningsverktyg som gör det enklare att översätta webbgränssnittet, inklusive bekräftelse- och andra systemmeddelanden, till ett av totalt 27 olika språk.

Eugene Evans, marknadschef och ansvarig för affärsutvecklingen på speltillverkaren Mythic Entertainment, ser fördelar med anpassningsmöjligheter av LISTSERV Maestro:

– Regelbunden kommunikation med Warhammer-spelare är den viktigaste delen i vår marknadsföring av dataspelet. Kommunikation via e-post med spelarna är en mycket viktig aktivitet när vi fokuserar vår marknadsföring allt mer mot lanseringen nästa år av nätverksversionen av Warhammer. Tack vare möjligheterna att anpassa LISTSERV Maestro efter våra behov har vi lyckats skapa ett interface åt våra spelare där de kan anmäla sig till just den typ av e-postkommunikation som passar deras individuella intresse och språkkunskaper. Vi har skickat hundratusentals nyhetsbrev och det har varit en mycket viktig komponent för att få ut budskapet att detta kommer att bli årets händelse inom nätverksspel 2007.

Mer om de nya funktionerna i LISTSERVs produktlinje finns på produktsidorna.

För LISTSERV 14.5, besök:
http://www.lsoft.com/products/listserv_145.asp

För att ladda ner LISTSERV, besök:
http://www.lsoft.com/download/listserv.asp

För mer LISTSERV Maestro 2.1, besök:
http://www.lsoft.com/products/maestro_21.asp

För att ladda ner LISTSERV Maestro, besök:
http://www.lsoft.com/download/maestro.asp

Mer om L-Soft

L-Soft specialiserar sig på mjukvara och outsourcingtjänster för hantering av e-postlistor och e-postmarknadsföring. L-Softs flaggskeppsprodukt LISTSERV används sedan 1986 för nyhetsbrev, diskussionsgrupper samt individanpassade e-postutskick. Med LISTSERV Maestro, L-Softs mjukvara för e-postkampanjer och responsmätning, kan kampanjer enkelt mätas, analyseras och förbättras. L-Softs produkter kännetecknas av marknadens bästa prestanda, pålitlighet och skalbarhet. Med mer än 110 miljoner prenumeranter världen över hittar vi kunder såsom Svenskt Näringsliv, TV4, Moderaterna, Nacka Kommun, Uppsala universitet, Ledarna och Naturhistoriska Riksmuseet. L-Soft har kontor både i Europa och USA. Huvudkontoret ligger i Stockholm.

För mer information, vänligen kontakta:

L-Soft Sweden AB
Outi Tuomaala
+46-8-50709911
https://www.lsoft.com/contact/econtact.asp?id=pressinfo


LISTSERV is a registered trademark licensed to L-Soft international, Inc.

See Guidelines for Proper Usage of the LISTSERV Trademark for more details.

All other trademarks, both marked and unmarked, are the property of their respective owners.


Menu