L-Soft släpper LISTSERV® för Mac® OS X

Ett av världens mest använda program för att hantera e-postlistor finns för Mac OS XStockholm, 3 augusti 2005 – I dag lanserar L-Soft, den ledande leverantören av mjukvara för e-postlistor, LISTSERV för Mac OS X. Programmet används bland annat för att skapa och hantera nyhetsbrev och diskussionslistor. LISTSERV för Mac OS X erbjuder ett alternativ för organisationer som vill använda Unix men som inte har kunskaperna som de traditionella Unixsystemen kräver. LISTSERV för Mac erbjuder samma funktioner som versionerna för Linux och andra Unixsystem.1

– Idag ligger 48 % av alla Unixinstallationer av LISTSERV på Linux, och det finns en klar marknadspotential för Mac, särskilt när Intel-servrarna lanseras. Linux och LISTSERV fungerar utmärkt ihop, så länge systemadministratören har en grundlig Linuxkunskap och kan hantera e-postsystemet, DNS:en och naturligtvis själva Linux. När så inte är fallet blir alla lidande – inklusive Linux. Apples framgångar på marknaden kommer dock i slutändan att vara beroende av tillgången på enklare Mac-servrar till överkomliga priser, säger Eric Thomas, L-Softs VD och grundare.

Utöver LISTSERVs välkända prestanda, skalbarhet och flexibilitet, kan organisationer med Mac OS X-servrar dra nytta av LISTSERVs inbyggda skydd mot skräppost. LISTSERV kan även kopplas till tredjepartsprogram som SpamAssassin.

– Jag tror inte att något annat företag som utvecklar e-postlisthanteringsprogram har L-Softs erfarenhet, vilket reflekteras i programvaran. Supporten och funktionerna i sig gör LISTSERV väl värt. Det är svårt att slå ett så pålitligt program som är resultatet av 19 års erfarenhet och utveckling. Den här releasen gör det möjligt att dra nytta av den erfarenheten även på Mac. Mac OS X, som är väldigt likt BSD Unix, är en utmärkt server att köra LISTSERV på, säger Peter DiCamillo, programansvarig och Mac-programmerare vid Brown University.

LISTSERV användarna kan skicka text-, HTML- och multi-part-meddelanden direkt via LISTSERVs webbgränssnitt och automatiskt arkivera dem i ett sökbart webbarkiv. Det går att skicka både identiska meddelanden och meddelanden som anpassas till mottagarna. Denna individanpassning, även så kallad Mail-Merge, är möjlig med vilken SMTP-server som helst.

– Det är glädjande att kunna rekommendera ett ledande e-postlisthanteringsprogram för Mac OS X. De som föredrar att använda sig av Mac slipper den extrakostnad som flera servrar och operativsystem innebär då LISTSERV nu finns tillgänglig för den befintliga plattformen, säger Bill Gruber, e-postadministratör på City University i New York med 25 års erfarenhet av serveradministration.

Hela LISTSERVs produktfamilj finns nu för Mac OS X inklusive LISTSERV Lite Free Edition.

– Kraven på säkerhet är högre idag än någonsin tidigare och LISTSERV klarar även dessa höga krav, fortsätter Gruber. Om du arbetar i Mac-miljö, varför inte göra det bästa av dina förutsättningar och använda en programvara i världsklass?

Mer information om LISTSERV finns på:
http://www.lsoft.com/products/listserv.asp

1 F-Secure Anti-Virus, ett tredjepartsprogram som paketeras ihop med Linuxversionen av LISTSERV, finns för närvarande inte tillgängligt för Mac OS X.


Mer om L-Soft

L-Soft specialiserar sig på mjukvara och outsourcingtjänster för hantering av e-postlistor och e-postmarknadsföring. L-Softs flaggskeppsprodukt LISTSERV används sedan 1986 för nyhetsbrev, diskussionsgrupper samt individanpassade e-postutskick. Med LISTSERV Maestro, L-Softs mjukvara för e-postkampanjer och responsmätning, kan kampanjer enkelt mätas, analyseras och förbättras. L-Softs produkter kännetecknas av marknadens bästa prestanda, pålitlighet och skalbarhet. Med mer än 110 miljoner prenumeranter världen över hittar vi kunder såsom KREAB, Ledarna, Moderaterna, Statskontoret, SUNET och Uppsala universitet. L-Soft har kontor i Sverige, USA, England och Tyskland. Huvudkontoret ligger i Stockholm.

För mer information, vänligen kontakta:

L-Soft Sweden AB
Outi Tuomaala
+46-8-50709911
https://www.lsoft.com/contact/econtact.asp?id=pressinfo


LISTSERV is a registered trademark licensed to L-Soft international, Inc.

See Guidelines for Proper Usage of the LISTSERV Trademark for more details.

All other trademarks, both marked and unmarked, are the property of their respective owners.


Menu