Stockholmsmässans e-postmarknadsföring vinner internationellt pris

LISTSERV Choice Award går till Stockholmsmässan som effektiviserat sin marknadsföring med e-postStockholm, 20 januari 2005 – Idag meddelade svenska L-Soft, den ledande leverantören av mjukvara för e-postlistor, att Stockholmsmässan vunnit LISTSERV Choice Awards för sina sofistikerade opt-in e-postkampanjer. Den internationella tävlingen LISTSERV Choice Awards arrangeras av L-Soft och är en del av företagets aktiviteter för att fira dess 10-årsjubileum.

Stockholmsmässan lockar årligen över en miljon besökare och 10 000 företag från sammanlagt 50 länder till sina närmare 1 000 mässor, konferenser och seminarier i Sverige. Kommunikationen med både utställare, besökare och media är en viktig del av Stockholmsmässans vinnande koncept.

– E-post är en mycket viktig del av vår marknadsföring, förklarar Kinna Jonsson som är projektledare på Stockholmsmässan. Tanken är att hjälpa våra besökare att förbereda sig för evenemanget och på så sätt förbättra totalupplevelsen. Vår databas innehåller idag en halv miljon registrerade mottagare som får förhandsinformation, inbjudningar och andra erbjudanden via e-post. Vi kan dessutom mäta resultaten och få bevis på hur väl vi uppfyllt våra mål.

Stockholmsmässan använder LISTSERV Maestro, som är L-Softs programvara för att skapa, hantera och mäta opt-in e-postkampanjer. Responsen på e-postutskicken genererar värdefull information som används till att förbättra kommande kommunikation. Användningen av e-post har lett till att antalet registreringar till mässorna har ökat och det har även inneburit kostnadsbesparingar.

– Vi har hittills lärt oss massor om hur en framgångsrik e-postkampanj bör utformas. Idag kan alla på vår marknadsföringsavdelning skapa egna utskick. LISTSERV Maestro har dessutom lärt oss vad våra kunder vill ha och var i meddelandet vi skall placera de viktigaste webb-länkarna, förklarar Kinna Jonsson.

– Stockholmsmässan vinner priset eftersom de visar upp en förmåga att implementera väl genomtänkta strategier, mäter utfall av kampanjer gentemot uppsatta mål och designar kampanjer med mottagaren i åtanke, säger Beth Stinson på L-Soft som är en av medlemmarna i juryn för LISTSERV Choice Award.

För mer information om de övriga vinnarna, i de olika kategorierna, vänligen besök:
http://www.lsoft.com/news/choicewinners.asp

För att läsa en fallstudie om Stockholmsmässan på engelska, vänligen besök:
http://www.lsoft.com/customers/stofair.asp

För mer information om Stockholmsmässan, vänligen besök:
http://www.stofair.se

Mer om L-Soft

L-Soft specialiserar sig på mjukvara och outsourcingtjänster för hantering av e-postlistor och e-postmarknadsföring. L-Softs flaggskeppsprodukt LISTSERV används sedan 1986 för nyhetsbrev, diskussionsgrupper samt individanpassade e-postutskick. Med LISTSERV Maestro, L-Softs mjukvara för e-postkampanjer och responsmätning, kan kampanjer enkelt mätas, analyseras och förbättras. L-Softs produkter kännetecknas av marknadens bästa prestanda, pålitlighet och skalbarhet. Med mer än 110 miljoner prenumeranter världen över hittar vi kunder såsom Svenskt Näringsliv, TV4, Moderaterna, Nacka Kommun, Statskontoret, Uppsala universitet, Ledarna och Naturhistoriska Riksmuseet. L-Soft har kontor i Sverige, USA, England och Tyskland. Huvudkontoret ligger i Stockholm.

För mer information, vänligen kontakta:

L-Soft Sweden AB
Outi Tuomaala
+46-8-50709911
https://www.lsoft.com/contact/econtact.asp?id=pressinfo


LISTSERV is a registered trademark licensed to L-Soft international, Inc.

See Guidelines for Proper Usage of the LISTSERV Trademark for more details.

All other trademarks, both marked and unmarked, are the property of their respective owners.


Menu