Företaget bakom LISTSERV firar tio år

Envis franskpanamansk ingenjör bakom svenskt företagStockholm, 25 mars 2004 – Nu firar L-Soft, ledande leverantör av mjukvara för e-postlistor, 10-årsjubileum och blir därmed det äldsta företaget i sin bransch. Under dessa år har företaget främst utmärkt sig genom etableringen av huvudprodukten LISTSERV som har blivit ett av endast fyra välkända internetvarumärken med rötter utanför USA.

LISTSERV skapades 1986 av franskpanamanen Eric Thomas för att underlätta e-postkommunikationen bland forskare och tekniker. Fyra år senare fick SUNET honom att flytta till Sverige där han fortsatte att utveckla LISTSERV på sin fritid. Efter sju år med LISTSERV som hobbyprojekt insåg Eric att ytterligare resurser behövdes för att utveckla produkten i en snabbare takt.

– Att vara med och utveckla ryggraden för Internet i Sverige och Europa på SUNET var jätteroligt, men lämnade inte mycket tid kvar till LISTSERV, minns Eric Thomas, grundare av och VD för L-Soft. Eftersom ingen ville finansiera LISTSERV blev jag tvungen att starta eget för att rädda mitt hjärtebarn. Det kändes tråkigt eftersom jag ville programmera, inte arbeta med bokföring, skattedeklarationer och avtalsskrivning.

L-Softs första kontor öppnades 1994 i USA eftersom svenska myndigheter satte stopp för planerna på att grunda företaget i Sverige. I dag är huvudkontoret förlagt till Stockholm, där Eric fortfarande är bosatt. L-Softs tre europeiska och två amerikanska kontor har idag över 3 000 kunder och 320 000 e-postlistor med sammanlagt 110 miljoner prenumeranter.

– Trots allt gnäll om krångel och skatter är det faktiskt lättare att starta eget i Sverige än i USA, där konkurrensen är stenhård och många spelar fult, reflekterar Eric Thomas. Men har man däremot ambitionen att växa och bli en ledande aktör på världsmarknaden bjuder Sverige bara på hinder och tröghet. Vi har en sorts strukturell broms som hindrar småföretag från att växa alltför mycket. Jag hade på sätt och vis tur som blev tvungen att starta L-Soft i USA!

Mer om L-Soft

L-Soft specialiserar sig på mjukvara och outsourcingtjänster för hantering av e-postlistor och e-postmarknadsföring. L-Softs flaggskeppsprodukt LISTSERV används sedan 1986 för nyhetsbrev, diskussionsgrupper samt individanpassade e-postutskick. Med LISTSERV Maestro, L-Softs mjukvara för e-postkampanjer och responsmätning, kan kampanjer enkelt mätas, analyseras och förbättras. L-Softs produkter kännetecknas av marknadens bästa prestanda, pålitlighet och skalbarhet. Med mer än 110 miljoner prenumeranter världen över hittar vi kunder såsom Svenskt Näringsliv, TV4, Moderaterna, Nacka Kommun, Statskontoret, Uppsala universitet, Ledarna och Naturhistoriska Riksmuseet. L-Soft har kontor i Sverige, USA, England och Tyskland. Huvudkontoret ligger i Stockholm.

För mer information, vänligen kontakta:

L-Soft Sweden AB
Outi Tuomaala
+46-8-50709911
https://www.lsoft.com/contact/econtact.asp?id=pressinfo


LISTSERV is a registered trademark licensed to L-Soft international, Inc.

See Guidelines for Proper Usage of the LISTSERV Trademark for more details.

All other trademarks, both marked and unmarked, are the property of their respective owners.


Menu