Nya LISTSERV Maestro – grunden till målinriktad e-postkommunikation

Förenklade och förbättrade funktioner för en bredare publik lagom till införandet av EU:s opt-in direktivStockholm, 3 september, 2003 – Idag lanserade svenska L-Soft, den ledande leverantören av mjukvara för e-postlistor, LISTSERV Maestro 1.2 som bygger vidare på traditionen av användarvänliga verktyg för effektiv e-postkommunikation.

LISTSERV Maestro är en programvara för att enkelt kunna hantera e-postkampanjer via ett webbgränsnitt; från planeringsstadiet till test och kampanjuppföljning. Den första versionen av LISTSERV Maestro lanserades i januari 2002 och blev snabbt ett populärt komplement till LISTSERV, som idag är det etablerade e-postlistverktyget på marknaden.

– När vi lanserade LISTSERV Maestro förra året var vi först ut med en produkt av det här slaget som är kraftfull och samtidigt lättanvänd. Våra kunder kunde nu fördela arbetet enligt definierade ansvarsområden och på så sätt effektivisera arbetet med avancerade e-postutskick, förklarar L-Softs VD Eric Thomas. Den nya versionen förenklar användningen av befintliga kunddatabaser och möjliggör därmed bättre riktad kommunikation och högre relevans.

De tre viktigaste förändringarna i den nya versionen är:

  • Skräddarsydda mottagargrupper – Administratören kan nu bygga upp förutbestämda mottagargrupper för marknadsförare som ansvarar för själva utskicken.
  • Snabbare databaskoppling – Nu är det lättare att koppla LISTSERV Maestro till befintliga kunddatabaser. LISTSERV Maestro kan integreras med Oracle, DB2, SQL Server och MySQL.
  • Utökade rapporteringsfunktioner – Nu kan LISTSERV Maestro även mäta svarsfrekvensen på HTML-formulären som är infogade i HTML-utskick. Även studshanteringen visas grafiskt och kan analyseras mer detaljerat än tidigare.

Hela processen med att skapa stora och komplicerade utskick sammanfattas precis som tidigare i LISTSERV Maestros flödesschema, vilket vägleder användarna och förebygger misstag.

En av L-Softs kunder i Sverige är Svenska Mässan i Göteborg. Där används LISTSERV Maestro i distributionen av mässinbjudningar, nyhetsbrev samt i kommunikationen med utställarna:

– Vi har tack vare en helhjärtad satsning på målinriktad kommunikation i kombination med LISTSERV Maestro lyckats ge både besökare och utställare ett tydligt mervärde. Vi ser tydligt hur förhandsregistreringar har ökat samt hur planeringsarbetet effektiviserats, förklarar Katarina Lundén, ansvarig för direktmarknadsföring på Svenska Mässan i Göteborg.

Mer om L-Soft

L-Soft specialiserar sig på mjukvara och outsourcingtjänster för hantering av e-postlistor och e-postmarknadsföring. L-Softs flaggskeppsprodukt LISTSERV® används sedan 1986 för nyhetsbrev, diskussionsgrupper samt individanpassade e-postutskick. Med LISTSERV® Maestro, L-Softs mjukvara för e-postkampanjer och responsmätning, kan kampanjer enkelt mätas, analyseras och förbättras. L-Softs produkter kännetecknas av marknadens bästa prestanda, pålitlighet och skalbarhet. Med mer än 130 miljoner prenumerationer världen över hittar vi kunder såsom Svenskt Näringsliv, TV4, LO, Moderaterna, Nacka Kommun, Statskontoret, Uppsala universitet, Ledarna och Naturhistoriska Riksmuseet. L-Soft har kontor i Sverige, USA, England och Tyskland. Huvudkontoret ligger i Stockholm.

För mer information, vänligen kontakta:

L-Soft Sweden AB
Outi Tuomaala
+46-8-50709911
https://www.lsoft.com/contact/econtact.asp?id=pressinfo


LISTSERV is a registered trademark licensed to L-Soft international, Inc.

See Guidelines for Proper Usage of the LISTSERV Trademark for more details.

All other trademarks, both marked and unmarked, are the property of their respective owners.


Menu