L-Soft och F-Secure skyddar miljoner e-postkonton

60 miljoner LISTSERV®-listprenumerationer skyddas genom F-Secures antivirusprogramStockholm, 29 Oktober, 2001 – Svenska L-Soft och F-Secure Corporation (HEX: FSC) meddelade idag att man ingått ett avtal som innebär att F-Secures antivirusprogram integreras i L-Softs produktgrupp LISTSERV®. Omkring 60 miljoner listprenumerationer kommer att omfattas av virusskyddet. Det ökända viruset Nimda är bara ett i raden av nya virus som dragit fördel av e-postlistors snabbhet och popularitet när det inom loppet av några timmar spreds till tusentals e-postkonton över hela världen. F-Secures virusskydd kommer nu att effektivt stoppa virusspridning av denna art hos L-Softs kunder.

LISTSERV var det första e-posthanteringsprogrammet för Internet och firar femton års jubileum i år. LISTSERV är också det första e-posthanteringsprogrammet som erbjuder virusskydd för prenumeranter. För att L-Softs kunder så snabbt som möjligt skall få tillgång till virusskyddet kommer det att finnas tillgängligt utan merkostnader för Windows 2000- och Linuxkunder genom L-Softs standard underhållskontrakt.

"Vi vill klart markera att de som sprider virus inte kommer att lyckas ändra det sätt som e-post används idag. E-postlistor kommer även i framtiden att vara ett effektivt och tidsbesparande kommunikationsredskap. Vi vill skydda så många prenumeranter som möjligt och inkluderar därför antivirusprogrammet i L-Softs senaste programutbud utan extra avgiftstillägg. I dagens ekonomi blir alla projekt som inte finns med i företags budgetar försenade, och vi vill underlätta ett snabbt genomslag av virusskyddet", säger Eric Thomas, VD och grundare av L-Soft.

F-Secures antivirusprogram är skräddarsytt för snabba och automatiska virusdatabasuppdateringar - en klar fördel på marknaden för e-postvirusskydd. Programmet är den enda antivirusmjukvaran med multipla sökmotorer, vilket minimerar risken för att skadliga virus släpps igenom.

"Vi är stolta över att L-Soft uppskattar våra produkters tekniska fördelar och att de erbjuder produkterna till skydd för många användare. Dessutom är det bra att säkerhet allt mera integreras i applikationer och tjänsteerbjudanden", säger Risto Siilasmaa, President och VD på F-Secure Corporation.

"Vi måste alltid ta hänsyn till ett potentiellt virusproblem när vi skräddarsyr tjänster för våra kunder. Ett antivirusprogram som är integrerat i ett program för e-postlistor välkomnar vi och ser fram emot att använda det", säger Anders Bergstedt, Tekniksamordnare Hosting på Posten Sverige AB.

Pressfoto

Eric Thomas, VD för L-Soft, och Tero Suomi, Director of Strategic Partnerships för F-Secure, ser fram emot antivirussamarbete.


Mer om L-Soft

L-Soft specialiserar sig på mjukvara och outsourcingtjänster för hantering av e-postlistor och har sedan 1994 varit banbrytande inom området. Programvaran LISTSERV®, som firar sitt 15-årsjubileum i år, används för nyhetsbrev, diskussionsgrupper samt individanpassade e-postutskick och är anpassad för professionellt bruk med bästa prestanda, pålitlighet och skalbarhet. Med mer än 100 miljoner prenumerationer är L-Soft en affärspartner till bland annat British Airways, CNN, Compaq, Ericsson, Posten, Svenska Spel, och 34 av Fortune 100-företagen.

Om F-Secure

F-Secure är ledande leverantör av centralt administrerade datasäkerhetssystem för mobila och trådlösa företag. Företaget erbjuder ett komplett utbud av prisbelönade produkter för virusbekämpning, kryptering, distribuerade brandväggar och VPN för enskilda datorer, servrar, nätverksutrustningar och mobila enheter. F-Secures produkter är särskilt anpassade till konceptet "Security as a ServiceT" vilket innebär att säkerheten är osynlig, pålitlig, ständigt uppdaterad och alltid påkopplad. Säkerheten administreras centralt till företagets stationära och mobila användare. Oavsett om säkerhetslösningarna styrs internt av IT-avdelningen eller av en extern leverantör, förses alla enheter där information skapas, lagras och används med policybaserad säkerhet och omedelbar rapportering. F-Secure grundades 1988 och är börsnoterat i Helsingfors [HEX:FSC]. Huvudkontor finns i Helsingfors i Finland. F-Secure har idag 350 anställda på 14 kontor världen över.

För mer information, vänligen kontakta:

L-Soft Sweden AB
Outi Tuomaala
+46-8-50709911
https://www.lsoft.com/contact/econtact.asp?id=pressinfo


LISTSERV is a registered trademark licensed to L-Soft international, Inc.

See Guidelines for Proper Usage of the LISTSERV Trademark for more details.

All other trademarks, both marked and unmarked, are the property of their respective owners.


Menu